Кранево домакин на курс за треньори по плажен волейбол


Кранево домакин на курс за треньори по плажен волейбол
05-05-2017 14:00

Австрийски специалист ще води заниманията

 

Австрийският специалист Йохан Хубер е поканен в България, за да води курс за треньори по плажен волейбол. Заниманията, които ще се проведат от 31 май до 4 юни в комплекс "Аквалайф" в Кранево, са организирани от Любителската волейболна лига Volley Mania с треньори от академията beach-volleyball.de.

 

Участниците ще преминат целодневни теоретични и практически лекции. Треньорският курс е за началното ниво в системата на международната федерация, а преминалите го ще получат сертификат, обявиха от лигата.

 

59-годишният Хубер е с богат опит, като има най-високия лиценз за треньори на FIVB от 1988 г. Водил е отбори по плажен волейбол във всички възрастови групи, включително и отбори от Австрия, участвали в Световния тур. Обучавал е и треньори по цял свят като част от програмата на FIVB за развитие на плажния волейбол.


Веднага след курса завършилите го ще могат да приложат наученото и на практика, като водят летен камп за състезатели по плажен волейбол - също в Кранево от 4 до 8 юни, допълват от лигата. След това е предвиден открит турнир в Кранево от 9 до 11 юни, като графикът му е съобразен с домакинските мачове на националния отбор по волейбол срещу Полша, Бразилия и Канада в Световната лига във Варна.

 

Записването за треньорския курс и летния камп вече тече, като организаторите обявиха, че има интерес. Желаещите трябва да се свържат с тях на volleymania@gmail.com, за да получат допълнителна информация за цените, тъй като са предвидени различни пакети.

 
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: плажен волейбол, Кранево
Коментари
Други новини