Осем отбора заявиха желание за женското първенство по волейбол


Осем отбора заявиха желание за женското първенство по волейбол
18-06-2020 14:21 | BGvolleyball.com

 

Осем клуба са заявили желание за участие в женското първенство по волейбол. Представители на клубовете в дамското направление се срещнаха във федерацията и дискутираха бъдещето на шампионата. Под въпрос са още два отбора. Те обаче могат да се присъединят към първенството и така броят на участниците да стигне 10.

 
Заседанието реши да бъдат изготвени различни предложения за формата на сезон 2020/21. Те ще бъдат предоставени на клубовете за обсъждане. Когато всички се запознаят, ще се организира нова среща и оформяне на финално предложение за броя на участниците и окончателния формат.
 
След това Управителният съвет на федерацията трябва да утвърди решенията. Същото предстои и за мъжкото първенство.
 
Припомняме, че новият сезон в НВЛ-жени ще бъде без столичния Левски, който завърши на второ място в изминалия шампионат. Синият клуб разформирова женския си тим и част от подрастващите. Какво ще е бъдещето на клуба и ще продължи ли в дейност в следващи сезови ще стане ясно на по-късен етап.
 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Национална волейболна лига 2021 жени
Коментари
няма мачове
Други новини