Сашо Попов: Има реален шанс да се случат целите ми от преди 20 години


Сашо Попов: Има реален шанс да се случат целите ми от преди 20 години
17-06-2020 16:39 | BGvolleyball.com

Шефът на ВК ЦСКА Александър Попов стана част от комисия "Национална волейболна лига".  Ето какво каза той на днешната пресконференция, на която бе представен официално екипа на комисията, с председател Атанас Гаров.

 

"От структурирането на Волейболна лига, което се случи през далечната 2002 г., моят клуб и лично аз сме се борили за няколко неща в спортния живот на България. Поради ред причини тези цели не са се реализирали. Мисля, че след промяната в ръководството на федерацията през месец март има реален шанс да се случат целите ми от преди 20 години. Винаги съм се борил за независимост на Лигата – както в решенията, така и финансова. Взетите с консенсус от клубовете решения трябва да бъдат закон за федерацията, а не нещо, което Управителен съвет или неговият председател да могат да променят. Това през годините винаги се е случвало под една или друга форма, но това е била реалността. И с бъдещите си действия ние трябва да очертаем това. Колкото до финансовата независимост, парите, които Лигата намери, трябва да се изразходват и разпределят единствено от нея. През годините това също не се случваше така. Това са двата приоритета, за които съм се борил, и се надявам, че ще бъда гарант да се случат. Не ми беше лесно да седна на тази маса и само бъдещето ще покаже дали тези хубави думи ще станат реалност, но в сегашната ситуация в българския волейбол е много по-лесно това да се случи и ще работим за него", заяви Александър Попов.

 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Александър Попов, Национална волейболна лига 2021 Суперлига
Коментари
няма мачове
Други новини