Атанас Гаров: Целите ни са да превърнем НВЛ в атрактивен продукт и да привлечем финансов ресурс


Атанас Гаров: Целите ни са да превърнем НВЛ в атрактивен продукт и да привлечем финансов ресурс
17-06-2020 16:18 | BGvolleyball.com

 

Националната волейболна лига да се превърне в атрактивен продукт - за публика, медии и спонсори. Да се повиши конкуренцията в първенствата. Да се привличе значителен финансов ресурс. Клубовете да са мотивирани да развиват професионални волейболисти и да се гради по-доброто бъдеще на българския волейбол. Хората да искат да се занимават с волейбол.
 
Това са част от целите за развитие, поставени от новия председател на Национална волейболна лига Атанас Гаров.
 
"Обещах на клубовете и го препотвърдих пред Управителния съвет на Българската федерация по волейбол - ще работим за подобряване на атрактивността на всички първенства. За всяко - в различен аспект. Важно е да работим заедно, да си говорим между клубовете и в Управителния съвет. Да осъзнаем, че атрактивността на първенствата включва и общата ни цел самият волейбол да стане атрактивен спорт. Хората да искат да се занимават с волейбол, да виждат смисъл да се занимават. Клубовете - особено в по-ниските нива, имат съществена роля за откриването на бъдещите звезди на българския волейбол. Затова всички клубове трябва да имат мотивацията и да виждат смисъла да развиват волейболисти. Суперлигата да стане едно от най-интересните първенство за гледане и участие. Висша лига - жени да бъде стабилизирана и да привлече повече участващи и конкурентни отбори. Отборите от останалите мъжки първенства да имат интерес и възможности да развиват школи, както и да израстват в първенствата. Това са цели, които заедно можем да постигнем", заяви Атанас Гаров на първата си официална пресконференция, след като УС на Българската федерация по волейбол утвърди единодушно избора му от клубовете за председател на Национална волейболна лига.
 
 
"Как бихме постигнали целите си? На първо време и първото важно нещо е изграждане на истински, функциониращ професионален екип. Това беше и първата ми работа, с която се заех веднага. Екипно може да се постигне много повече, отколкото само от един човек. Екипната работа е ключов момент, за да може в дискусии да стигаме до решения, които са обмислени, преди да ги въведем. Вече сме изградили основите на екипа от хора, специалисти в различните области, хора, отдадени на волейбола и допълващи се с качества и опит. 
 
За мен философията на структуриране на екипа е в 2 направления. Първо - да има представителност на различните формати. В случая - Сашо Попов от мъжкото направление и Борис Халачев от женското. Второ - да бъде съкратена дистанцията между всички и да няма препредаване на информация. Тъй като работата в комисията е и доброволчески труд, хората, които оперативно и ежедневно ще се занимават с изпълнение на целите, които преследваме, също да са включени в комисията със споменатата цел - съкращаване на дистанцията. 
 
Тези хора да участват в комисията с формиране на конкретни политики и цели. Изградили сме ясна структура на екипа, с който ще преследваме реализирането на поставените високи цели", добави Атанас Гаров.
 
"Другото важно нещо - трябва да се създадат правила, които да бъдат стриктно спазвани. Правила, свързани с това какво целим да изграждаме като продукт. Тези правила ще са отражение на амбициите ни. Понякога тези правила може да са некомфортни за някого, но е важно да се излезе от частното и да се насочим към общото. А частните случаи също ще са бенефициент при успех. Постепенно трябва да се изгради голямо доверие между нас като управление и клубовете. Да се постигне ангажираност на клубовете да работим в обща посока. Без клубовете няма да имаме възможност да сме много ефективни. Това е ключов момент, за да се случат амбициозните планове", каза още председателят на НВЛ.
 
"Водещо в самите ни планове е да привлечем значителен финансов ресурс - именно средствата са основен проблем за клубовете, занимаващи се с волейбол. Затова ще работим в посока осигуряване на доста по-голям рекламен и спонсорски бюджет, който да бъде справедливо разпределен към клубовете и да е достатъчен да издържа и развива първенствата", заяви Атанас Гаров.
 
 
"Крайна дума за формата на първенството в Суперлигата ще имат клубовете. В доказателство на думите, че искаме да работим заедно - с диалог и общи усилия да градим по-доброто бъдеще на българския волейбол, правим още една среща, на която да се дискутира формата, преди да се вземе крайното решение. По искане на 6 от клубовете ще се направи въпросната втора среща, на която още веднъж да се изговори какви биха били плюсовете и минусите при различните варианти. Срещата с клубовете от Суперлигата ще бъде на 23 юни. Каквото и да е решението, ние ще се съобразим и ще градим стратегията за развитие на тази база. Виждам плюсове в няколко от решенията, но най-вече ще се търси такова, което повишава конкуренцията в първенствата - нещо, което ще е плюс за всички. Независимо кое от възможните решения бъде взето, се надявам, че клубовете, които са предпочитали друго, също ще се съобразят с волята на мнозинството и ще имаме възможност да работим всички заедно за просперитета на Национална волейболна лига", обяви Атанас Гаров.
 
Новият председател на НВЛ представи официално и екипа, с който ще работи. По изготвената структура на комисия Национална волейболна лига към БФВ освен председателя Атанас Гаров влизат Станислав Николов, Александър Попов, Борис Халачев, Ивайло Цветков и Найден Тодоров. Станислав Николов е изпълнителен директор на Национална волейболна лига. Предстои към екипа да се включи и оперативен директор. 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Атанас Гаров, Национална волейболна лига 2021 Суперлига
Коментари
няма мачове
Други новини