Иван Петков: Подготовката за следващото лято стартира сега (видео)


Иван Петков: Подготовката за следващото лято стартира сега (видео)
17-06-2020 10:05 | BGvolleyball.com

Старши-треньорът на женския национален отбор по волейбол на България Иван Петков събра своите избранички за подготовка в Пловдив. Селекционерът е повикал 23 състезателки, сред които и дебютантки. Ето какво каза Иван Петков във видео интервю за официаната фейсбук страница на БФВолейбол относно подготовката и целите пред тима:

 

Как се чувствахте по време на пандемията?

Беше тежко от професионална гледна точка и неизвестното, което вируса всяваше в пространството. Последствията тепърва очакваме какви ще бъдат, особено от икономическа гледна точка. Но в личен план това ми позволи да отделя повече внимание на семейството.

 

Смятате ли, че спорта ще възвърне своя нормален ритъм?

Да се надяваме. Всички се надяват нещата да заработят, ако не по старому, то даже още в по-добра посока.

 

Събирате на националния отбор, въпреки че няма състезания това лято. Разкажете повече за подготовката и поставените цели?

Първо искам да благодаря на федерацията, че ни даде възможност за такъв лагер без да имаме състезания, но това е една основа която трябва да положим за следващата година. Подготовката ни за следващото лято стартира от днес. Ще се опитаме да вработим момичетата, да им дадем старт в тяхната подготовка и развитие. Също има доста неща които в годините не  сме успели да свършим дали във физическо или в техническо ниво и не сме имали време поради натоварения график. Сега ни се отдава шанс в този месец и половина да ги отработим тези неща и да се опитаме да изчистим детайли. Също така много важна причина в подготовката е приобщаването на нова вълна млади състезателки. Те да са наясно с нашия стил и методи на работа като и критерии за колектив.

 

Как стоят нещата с контролите?

Идеята, която имаме с федерацията е да се организира един турнир тук в България, който да стане традиционен, тази година да се положи началото. Не знам дали ще имаме тази възможност заради епидемиологичната обстановка, която е все още в Европа, но се работи в тази насока.

 

Давате път на много млади състезателки, какво целите с този ход?

Винаги съм казвал, че за да изградим един отбор на световно ниво трябва да имаме широка основа. Трябва да има голяма конкуренция вътре в състава, за да може тази конкуренция да даде своето качество по време на мачовете които ни предстоят.

 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Иван Петков, България национален отбор волейбол жени
Коментари
няма мачове
Други новини