Бразилия ′командирова′ 200 спортисти в Европа


Бразилия ′командирова′ 200 спортисти в Европа
Снимка: Архив.
03-06-2020 19:24 | BGvolleyball.com

 

Бразилският олимпийски комитет (COB) обяви, че ще изпрати около 200 спортисти, разделени на групи от юли до декември, на подготовка в Европа. Португалия е първата страна, която е избрана защото е в напреднала фаза в борбата срещу COVID-19 и заради добрите отношенив с местния олимпийски комитет. В допълнение към това Португалия ще бъде основна база на Бразилия за Олимпийските игри в Париж през 2024 година.

Ситуацията с волейбола и плажния волейбол ще бъде обсъдена между COB и Бразилската волейболна конфедерация (CBV) в следващите дни. След като изслуша COB, от CBV ще обсъдят със съответните си технически комисии необходимостта да се планират или не тренировъчни лагери в Португалия.

Бразилският олимпийски комитет обяви, че ще покрие разходите за пътуване, настаняване и хранене на всички делегации. Сумите ще бъдат покрити от бюджета за програмата за олимпийска подготвителна за Токио 2020. 

 

 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: волейбол, Бразилия, коронавирус, пандемия
Коментари
Други новини