Шампионът Марица между България и Турция


Шампионът Марица между България и Турция
31-05-2020 11:00 | btvnovinite.bg

Волейболните шампионки от Марица (Пловдив) могат да се преместят в турското първенство. Евентуалното им участие в шампионата на южната ни съседка обаче ще бъде паралелно с това в българската национална лига.

 

"Това си е определено слух, тъй като не е официална информация. Да, има такъв интерес, има такива разговори – не го крия. Ние имаме нужда от по-високо ниво на българското първенство. Не само да играят девойките. Това не е критерий", коментира треньорът на пловдивчанки Иван Петков.

 

"Турските колеги породиха този интерес, тази идея. Не, че те не са критерий. Те не са хората, които ще дават тази посока. Това се засили от това, че тази практика я има и в някои други държави", допълни той.

 

В последните 6 години отборът на "Марица" е без поражение в България. За последно пловдивчанки загубиха в българското първенство през ноември 2015 г. И се намират в серия от 97 срещи без поражение. Високите цели в Шампионската лига, където тимът ще участва за четвърта поредна година поражда идеята за турското първенство.

 

Въпреки, че по-голямата част от турските тимове са локализирани в Истанбул, на Марица ще се наложи да пътува близо 1000 километра за среща в Анкара. Препятствията пред осъществяването на тази идея са огромни, признават от клуба.

 

„При всички случаи бюджетът трябва да бъде много по-различен и отборът трябва да бъде конкурентен поне на шестицата в Турция, заяви Петков.

 

"Чисто физически и като пътуване нещата ще се усложнят, като сложим европейските турнири, но идеята е, когато имаш един състав, който да бъде поразширен и да разполагаш с вариации, да имаш възможност да си адекватно подготвен за всеки един двубой."

 

Като алтернатива, от клуба предлагат осъществяване на Балканска лига.

 

"Като ниво, турското първенство е добър вариант, но реалността е съвсем различна. Тази реалност ни дава Балканската лига, тъй като имаме доста други отбори от съседни държави, които имат същия проблем.", разясни треньорът на Марица.

 

Видео можете да видите тук.


 

 

 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Иван Петков, Марица
Коментари
Други новини