Любо Ганев и неговите Супер 7 (видео)


23-05-2020 16:00 | BGvolleyball.com

 

Волейболната легенда и президент на БФВ Любо Ганев беше поредния участник в новата поредица на Европейската волейболна конфедерация (CEV) #MySuper7, в която легенди и специалисти от близкото минало определят своя Идеален отбор за всички времена. Ето и изборът на Любо Ганев:

 


Разпределител: Бруно Резенде (Бразилия)

"Това е един от най-добрите разпределители, които съм виждал, не само като игра,  но и като характер. Приятел ми е, но е един от най-добрите".

 


Диагонал: Дмитрий Фомин (Русия)

 

"Това е руска звезда от 90-те. Играл съм много пъти срещу него и беше наистина много трудно. Той е типичен руски волейболист - много мощен, с много силна атака, и за мен е най-добрия диагонал".

 


Центрове: Андреа Гардини (Италия) и ДИМИТЪР ЗЛАТАНОВ (БЪЛГАРИЯ)

"Гардини е един от най-добрите италиански волейболисти също от 90-те, когато играех и аз. Той наистина е един от най-добрите центрове, които познавам. Когато играеше, атаката му беше много трудна за блокиране".

 


"Не можех да пропусна да сложа българин в моите Super 7. Той не е само централен блокировач, той е универсиален играч, но когато играеше през центъра през 70-те беше невероятен".

 


Посрещачи: Уилфредо Леон (Куба/Полша) и Владимир Гърбич (Сърбия)

"Разбира се, че ще сложа сегашната звезда Леон. Всички го познавам. За мен той е човекът, който може да направи разликата в един гейм, в един мач. Знам, че всеки отбор би бил щастлив да го има".

 


"Играл съм с и срещу Владимир Гърбич също през 90-те. Той беше много стабилен на посрещане, с много мощна атака, добра блокада и много добър сервис. За мен той е един от най-завършените играчи, които познавам".

 


Либеро: Женя Гребенников (Франция)

"Либеро няма от много години, но в момента един от най-добрите е Женя Гребенников. Той е винаги там където е топката".

 

 

 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
Други новини