Силвана Чаушева: Нужно е време и търпение, за да се върнем към спорта


Силвана Чаушева: Нужно е време и търпение, за да се върнем към спорта
Снимка: Архив.
23-05-2020 12:30 | BGvolleyball.com

 

Българската националка Силвана Чаушева няма търпение новият сезон да започне. Волейболистката поддържа форма в очакване на новото предизвикателство пред себе си. В интервю за Worldofvolley.com Чаушева споделя как се е чувствала по време на карантината, за сезона в Италия, националния отбор и плановете са следващия сезон. 

 

Представяме го на вашето внимание: 

 


Как прекарваш времето си, след като има някои ограничения поради коронавируса?


В началото беше трудно да правя каквото и да е, тъй като цялата страна беше блокирана. Нямах избор, освен да остана вкъщи и да тренирам там. След като се прибрах в България, трябваше да бъда под карантина 14 дни, сега всичко е по-добре, започнах да тренирам навън. Ресторанти, паркове и кафе-барове са отворени в момента - мога да излизам навън, за да се видя с приятелки и да не бъда затворена у дома цял ден.

 


 Успяваш ли да намериш мотивация за тренировки у дома?


Трудно е да се намери мотивация за тренировки по време на пандемията. Определено е по-сложно да се справите у дома сами, но всички преживяваме това и то ни мотивира да растем. Ако трябваше да продължа да провеждам занимания вкъщи, лично за мен ще бъде трудно да намеря мотивация. Сега залите са отворени и тренировките стават много по-добри. Мотивирам се по-лесно.  

 

 

 Направи много добър сезон в Италия. Как би го описала? 


Да, имах добър сезон в Италия. Разбирах се с момичетата от моя отбор, което винаги е било важно за мен. Много харесвам апартамента и града, в който живеех. Тъжно ми е, че COVID-19 трябваше да приключи сезона ни, защото този сезон се справихме наистина добре. Бяхме на трето място, преди да отложат сезона си и вярвам, че щяхме да стигнем по-далеч, ако останалите мачове не бяха отменени. 

 


 Всички състезания на ниво национален отбор са отложени. Колко трудна е тази ситуация за играчите, тъй като няма да се играят официални мачове много дълго време?


В момента е еднакво трудно за всеки спортист. Всички сме в една и съща ситуация и всички се надяваме вирусът да премине по-бързо, така че всички да можем да се върнем към нормалния си живот. Ще бъде трудно да се върнем към волейбола - ще отнеме време, търпение и упорит труд, за да сме отново на високо ниво.

 


 Научи ли нещо от ситуацията с коронавируса?


Научих, че не трябва да приемам нищо за даденост и да бъда благодарна за всичко, което имам в живота си. Научих как да се адаптирам към условията и начина, по който трябва да живея живота си в момента. Трудно е, но знам, че всички сме научили нещо от тези времена.

 


Какви са плановете ти за следващия сезон?


Обмислям предложения. Работя усилено в залата, независимо къде ще бъда през новия сезон. 

 

 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Силвана Чаушева, Италия жени
Коментари
Други новини