С маски и социална дистанция: Волейболистите на Зенит (Казан) започнаха тренировки


С маски и социална дистанция: Волейболистите на Зенит (Казан) започнаха тренировки
23-05-2020 10:00 | Малинка Димитрова

 

Волейболистите на Зенит (Казан) започнаха тренировки. Състезателите на Владимир Алекно проведоха занимания на открито -  в Центъра за плажни спортове, като бяха оборудвани с нужните предпазни средства - маски и ръкавици и се постараха да спазват социалната дистанция. 

 

Играчите, треньорите и служителите на клуба преминаха през тестове за коронавирус в началото на седмицата. 

"Ще тренираме четири пъти седмично, без излишно натоварване. Първите седмици ще работим само на открито - да възстановим нормалното дишане след толкова седмици, прекарани у дома и да се погрижим за сърдечно-съдовата система. Тогава ще бъде възможно да пристъпим към останалите занимания", обясни един от треньорите Сергей Алексеев.

 

По време на периода на изолация играчите тренираха у дома, но Владимир Алекно смята, че това не е достатъчно. 

"Благодарение на решението на Министерството на спорта на Татарстан и властите, ние получихме възможността да стартираме отново заниманията, за да влезем по-бързо във форма. Вие отлично разбирате, че подготовката за сезона след месец и половина ваканция е едно, а след четири е съвсем различно. Не ми се е случвало досега и се страхувах от това. Радваме се, че отново тренираме. До края на юни ще имаме занимания, след това играчите ще имат ваканция, а на 20 юли ще се съберем отново и ще започнем подготовката за сезона", заяви Алекно. 

На разположение са всички играчи на Зенит, с изключение на Ървин Нгапет и Бартош Беднож, които се очаква да бъдат в Казан в края на юли. 

 

 

 

 

Фотогалерия - ТУК 

 

 

 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Зенит (Казан), Владимир Алекно, Русия мъже
Коментари
Други новини