Добриана Рабаджиева: В Бразилия думата загуба не съществува, мотивацията е огромна


Добриана Рабаджиева: В Бразилия думата загуба не съществува, мотивацията е огромна
03-03-2020 13:00 | Малинка Димитрова

 

Българската волейболистка Добриана Рабаджиева и бразилския Итамбе Минас Тенис Клуб триумфираха преди дни с трофея в Южноамериканското клубно първенство. Българката заслужи място в Идеалния отбор на първенството, като получи отличието за Най-добър посрещач.  

 

Какво е да си част от най-добрия отбор от страна, дала на света шампиони в не един или два форума; да играеш редом с най-големите звезди на Бразилия, и какви са те като личности - разберете от следващите редове. 

 

 

Добриана Рабаджиева говори пред BGvolleyball.com в специално интервю: 

 

 

По-малко месец, след като пристигна в Бразилия, спечели титлата на Южноамериканското първенство. По-ценен ли е този златен медал от останалите, с които си се окичвала?

 

Всички медали и титли са ценни за мен! По-скоро бих го описала като една сбъдната мечта! От доста време исках да играя в бразилското първенство. А това, че само за три седмици да станах шампионка на Южна Америка, е страхотен успех! 

 

 

Заслужи и индивидуалната награда за най-добър посрещач. Как се чувстваш - със сигурност е приятно да те оценят толкова скоро на чуждо място?

 

Естествено, че е приятно когато получиш индивидуална награда, особено на такъв форум! За мен по-радващият факт е, че усилията, които полагам през лятото, когато се готвя физически за клубния сезон, се отплаща! Тъй като сезонът в Китай изобщо не беше лесен, сега и в Бразилия ме чакат още по-тежки три месеца. Затова физическата подготовка е ключов фактор за представянето ми. 

 

 

Преди време каза, че за теб ще е чест да играеш с най-добрите. Вече в качеството си на една от тях, как оценяваш ситуацията - има ли конкуренция между вас?

 

За мен винаги е било, и ще бъде голяма чест и шанс да играя с олимпийски шампионки. Аз постоянно им задавам въпроси, гледам как тренират. Искам да взема максималното от всяка една! Това най-много ми харесва тук, че въпреки всички успехи имат непрестанна мотивация и желание за победа! За тях не съществува думата загуба! Всеки ден на тренировката е борба за всяка точка. Доста често стигаме до скандали... караници - и то само за една точка! 

 

 

Как гледат на теб като чужденка?

 

Всички ме приеха много бързо, сякаш съм от самото начало с тях. Помагат ми да науча по-бързо португалски и е доста забавно! 

 

 

Имахте ли възможност за толкова кратко време да се опознаете със съотборничките ти? По-различни ли са например Шейла и Таиса, предвид звездния им статут?

 

Волейболният език е един за всички! Опознаваме се всеки ден. Имаме доста мачове и сме постоянно заедно. Тайса и Шейла са много земни и позитивни! Нямат по-различно отношение от останалите момичета! Дават постоянно съвети и споделят от опита си. 

 

 ---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Добриана Рабаджиева, Итамбе Минас Тенис Клуб, Бразилия жени
Коментари
Други новини