Волейболна звезда бедства във Франция


Волейболна звезда бедства във Франция
26-11-2019 13:23

 

Една от най-добрите ни волейболистки в последните години Ева Янева преживя наводненията във Франция. Тя е сред звездите на един от класните отбори в страната Волеро (Кан).

 

В събота над Френската Ривиера се изсипа страхотен дъжд, който причини наводнения. Те взеха четири жертви, а домът на Янева също пострада сериозно. Жилището й е на първия етаж и бе под вода. Самата тя се спаси при своя колежка. 

 

"В моя апартамент всичко е в кал. Било е във вода - сподели Янева пред "България Днес". - Сега не знам какво ще се случва с жилището ми. По това време бях при моята съотборничка Петя Баракова. Тя живее на втория етаж. Качих се при нея. Там спах. Беше опасно да остана долу, защото можеше да се получи и късо съединение от електричеството."

 

 

"Имаше реки, които излязоха от коритата, паднали дървета, повлечени кофи за боклук - разказва Ева. - Беше много сложно придвижването. Затвориха пътя още в 14,00 часа. Казаха ни да си седим по къщите и да не излизаме. Всъщност в събота имахме мач, но го отмениха. Казват, че наводнението е по-сериозно от това през 2015 година. Няма електричество на места. Плажовете са залети. Ресторантите там са под вода. За щастие спря да вали. Очакват се само леки превалявания и до ден-два да спре. Повече от половината пътища са затворени, трудно е да се придвижваш. Бях тръгнала до моя близка приятелка, но няма как да стигна. Всичко е блокирано. 

 

 

Проблемът при нас всъщност е, че има много реки, които се вливат в морето, и те излязоха от коритата. Ние живеем точно между две реки. Просто ни заливаше отляво и отдясно. Тук вълните само на места са заливали пътища и каквото е имало около брега. Бяха взели някакви мерки за ресторантите, но въпреки това са залети." 

 

Потопът е ударил всички градове от Френската Ривиера. 

 

 

"По цялото крайбрежие по-малките градове са пострадали - обясни Янева. - Само в Ница мисля, че няма много щети. Всички останали пострадаха - Кан, Антиб, Вальор са залети. Има много щети, свлачища, паднали дървета. Положението беше доста сериозно." 

 

 

 

 
---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Ева Янева, Волеро Льо Кане, Франция жени
Коментари
няма мачове
Други новини