Боре Кьосев: Федерацията по волейбол има задължения, но не е във фалит (видео)


19-11-2019 21:44 | BGvolleyball.com

 

Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Борислав Кьосев отхвърли обвиненията, че централата ни е във фалит, при това с огромни задължения. Представителят на настоящото ръководство обяви в предаването „Златният гейм”, че миналата година от Министерството на спорта са постъпили 2,4 милиона лева, като организацията на големите първенства, не влизат в този бюджет.

 

На въпрос, в практически фалит ли е федерацията, вицепрезидентът отговори: „Федерацията работи добре, може да се иска още, но не смятам, че е във фалит. Има задължения, но те не са защото не са правилно изразходвани или са неправилно планирани. Те са на базата на една друга система, която идва на базата на Министерството на спорта. Не смятам, че става дума за 1 милион лева, не съм толкова навътре в нещата, но според мен се прави всичко възможно федерацията да съществува.”

 

„Ако държавата се намеси със смяната на ръководството, ще стане като с футбола. Но държавата е длъжна да контролира финансите, които постъпват във федерацията. Това, което знам, е, че министерството за миналата година е дало 2,4 млн. лева, а първенствата (световно и европейско) са извън този бюджет, а цялата подготовка е около 5 милиона лева, разликата идва от спонсори, телевизия и реклами.”

 

„Ако някой е заплашен, пребит и вързан, да излязат, ние да им се извиним, но няма такива клубове. Най-почтеното е да се седне на масата и да водят преговори. Цял свят уважава Данчо Лазаров, мисля, че ако се срещне със сериозни хора, може и да се постигне този резултат. Той може би ще се оттегли от този пост, но не е този начинът да бъдем изгонени от федерацията. Това ще срине имиджа на волейбола ни”, каза още Кьосев.
---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Борислав Кьосев, БФВ
Коментари
няма мачове
Други новини