Виртуален волейбол обединява все повече фенове


Виртуален волейбол обединява все повече фенове
12-11-2019 17:15 | BGvolleyball.com

 

Една немалка група от хора, обединени от любимия спорт. Това са българските играчи по виртуален волейбол. Сред тях има действащи състезатели, включително от различните национални гарнитури, бивши волейболисти и обикновени фенове на спорта - от младежи, до зрели хора. Всички те се познават от една волейболна интернет игра – vm-manager.org.

 

Въпреки, че става дума за виртуалното пространство, това е тежка задача, тъй като националният ни отбор е най-титулуваният в историята на играта с общо три световни титли, а юношеските ни национални отбори редовно обират златните медали от световните първенства. Играта е полска, като поляците превъзхождат десетократно родните представители по брой.

 

За щастие, обикновено, българските отбори излизат победители от мачовете срещу поляците. Родните клубни тимове са сред най-добрите в света, като в момента в топ 10 има шест български отбора. 

 

Конкуренцията в първа дивизия на България е наистина голяма и често стават изненади. Има и кланове, в които се събират различни отбори и играят един срещу друг, като най-добрите български играчи са събрани в един клан.

 

Български клан е печелил титлата три пъти, два от които - безапелационно. След регистрацията играта е леко объркваща, но с помощ всеки нов играч бавно започва да гради своя отбор. Отборът разполага с юношеска академия, която има нужда от надграждане, за да привлича все по-добри юноши. Всеки играч може да следи своите мачове на живо в реално време. "Не е като мач по телевизията, но е вълнуващо", обясняват запалени по играта. Всеки играч в отбора има различни умения, и, разбира се, различен пост.

 

Всичко това е един вълнуващ процес, който всъщност не отнема особено много време. Състезателите подчертават, че играта е напълно безплатна и не се изисква и стотинка, за да се използват привилегии. А също и, че е повече от приятен повод за срещи и откриване на приятели със сродни интереси. 

 

Играещите имат специален чат в Messenger, където комуникират всекидневно и винаги са отворени за съвети към неопитните, за да се засили конкуренцията. Всички нови играчи са добре дошли! 

 

 

 

 

 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: виртуален волейбол
Коментари
няма мачове
Други новини