Иван Сеферинов: Пранди трябва да вземе решение за себе си, Братоев направи грешка


Иван Сеферинов: Пранди трябва да вземе решение за себе си, Братоев направи грешка
25-09-2019 19:15 | Ани Колева

 

Работна среща с някои от членовете на УС на БФВ се състоя днес в офиса на централата, като бе обсъждано представянето на мъжкия национален отбор на европейското първенство по волейбол 2019. Шефът на ВК Славия и член на УС на БФВ Иван Сеферинов бе един от присъствалите на срещата, като заяви в интервю за BGvolleyball.com, че селекционерът Силвано Пранди трябва да вземе решение за себе си, от което ще произтекат всички следващи събития около подготовката на националния отбор преди предстоящата олимпийска квалификация в Германия.

 

Какво обсъждахте на работата среща?

През цялото време бе анализ на представянето на мъжкия отбор на европейското първенство. Крайната оценка е, че отборът направи слабо представяне и не се класирахме в осмицата. Така че оценката, бих казал е провал. Другото основно нещо, което обсъждахме е, как да направим така, че този отбор да бъде мотивиран за последната олимпийска квалификация в Германия от 5 до 10 януари.

 

Какво е положението с треньора Силвано Пранди?

Засега той е треньор. Изобщо не е коментирана неговата смяна. Изобщо не е коментирано нещо за нов треньор.

 

Предстои разговор със Силвано Пранди, каква ще бъде темата?

Любо Ганев пое ангажимент да разговаря със Силвано Пранди, да проведе разговор с всички годни състезатели, които могат да помогнат и тогава вече да информира Управителния съвет какво е положението.

 

А обсъждана ли бе вероятността Сивлано Пранди да не се съгласи на тези условия?

Обсъждахме го и г-н Лазаров заяви, че трябва да направим всичко възможно да направим колкото се може по-мотивиран отбор и по- боеспособен. А от думите на Любо Ганев останах с впечатлението, че той се ангажира с това да убеди и Силвано, и състезателите. Сега каква ще бъде реакцията на Пранди – никой не знае. Как ще реагират и състезателите, това също не мога да гадая. Всичко може би в следващите седмици ще се разбере.

 

Твоето лично мнение  - за или против оставането на Пранди?

Той има договор до 10 януари. Всичко зависи от него. Никой не го е сменил. За мен той  трябва да вземе решение за себе си, защото доколкото разбрах първоначален разговор с Пранди е проведен и той е заявил, че ще изпрати повиквателни на всички годни състезатели, но без да уточнява имена.

 

А евентуален заместник на Пранди обсъждан ли е?

Не. Защото, ако се обсъжда, трябва да бъде целия Управителен съвет.

 

Твоето мнение относно изказването на Георги Братоев за „деменцията“ на Пранди?

Според мен направи грешка. Това е може би моментен ефект, но въпреки това грешна реакция. Аз проведох разговор с Братоев, като му казах, че е направил грешка, защото и други са над 70 години от УС на федерацията. Той отвърна, че е имал в предвид само Пранди. Не може да говориш само за един човек. А Пранди е възпитан и няма да реагира, даже в последното интервю е казал, че Жоро е симпатично момче, което за момента, когато го е освободил, не е бил в необходимата спортна форма.

 

С оглед на съперниците предстои много трудна олимпийската квалификация..

Така е, няма лесно, особено след като изпуснахме страхотната възможност във Варна, но това е положението. Трябва да направим всичко възможно да изградим мотивиран отбор и отиваме да се борим.

 

 
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
Други новини