Възможно ли е във Варна да няма място, където да се играе плажен волейбол


Възможно ли е във Варна да няма място, където да се играе плажен волейбол
03-06-2013 21:00

 

От години Южният плаж във Варна е мястото, където се събират да тренират професионалисти и любители в плажния волейбол. На тези кортове са играли едни от най-добрите ни плажни волейболисти: Борис Янков, Евгени Петков,  Константин Митев, Милен Стоянов и много други.

 

С общи усилия кортовете станаха 4 на брой, бяха намерени пари за мрежи и линии. До преди седмица всички игрища бяха пълни. Играещите на моменти бяха между 20 и 40, а около тях имаше двойно повече хора, които просто се наслаждаваха на играта и на слънчевото време.

 

Но преди седмица всичко се промени, когато концесионерът взе решение да премахне три от четирите мрежи за сметка на чадърите на плажа. Реално в това деяние няма нищо нередно от правна гледна точка, но ние - хората, които изпитвахме удоволствието да се съберем на плажа, да потренираме или просто да се забавляваме, се чувстваме силно засегнати. Напълно бяха заличени и опитите на някои двойки спортисти да тренират за предстоящия спортен сезон.

 

Парадоксално е, че това премахване на мрежите има негативни последици върху целия Южен плаж. Вече там не слизат половината от хората, които освен че играеха на кортовете,  консумираха питиета в заведенията. Под поставените чадъри, които за момента са само метални скелети, също няма хора.

 

След тези дни се опитвам да разбера какъв му е проблемът на този град и защо се полагат огромни усилия да се опорочи и закрие малкото хубаво, което е останало (създадено изключително и само на доброволни начала).  И кому е потребно да работи против спорта, хората и бизнеса.  Чудя се и защо вместо усилията, вложени в премахването на кортовете, не се вложиха и такива за почистването на плажа, известен като един от най-мръсните в България.

 

Сигурен съм, че тези въпроси си задава всеки, който може да оцени плажния волейбол на Южния плаж, а впоследствие и липсата му.

 

 

.... И да, това не е Южният плаж във Варна.

 

  

Илия Красимиров

 

 

_____

 

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com!

 


Коментари
Други новини