Проливен дъжд не уплаши шампионите U20 на пясъка в Кърджали


Проливен дъжд не уплаши шампионите U20 на пясъка в Кърджали
15-07-2019 11:15 | BGvolleyball.com

 

С драматичен финал по време на проливен дъжд завърши Националният турнир по плажен волейбол за юноши и девойки до 20 години за Купа „Емона“, който се проведе през този уикенд на кортовете на комплекс „Арпезос“ в Кърждали.

 

На почетната спълбица се изкачиха:

 

Младежи

  1. Димитър Димитров (ЦСКА)/ Димитър Механджийски (Славия)
  2. Манол Янев / Стефан Башев (Арда)
  3. Венислав Антов/ Антоан Цанов (Левски)

Девойки:

  1. Десислава Тодева/Виктория Веселинова (Варна)
  2. Гюлчин Мустафа и Кристина Гъдова (Кърджали)
  3. Натали Стефанова и Теодора Стоянова (Кърджали)

Индивидали награди

 

MVP – Манол Янев- юноши

MVP – Десислава Тодева- девойки

Най – атрактивен състезател- Димитър Димитров

Любимец на публиката- Гюлчин Мустафа

 

„Финалната среща между двойките Димитър Димитров и Димитър Механджийски и кърджалийците Манол Янев и Стефан Башев се игра по време на проливен дъжд. И все пак възрастта си оказва влияние, защото двамата победители са родени през 2000 година, а нашите състезатели са през 2003 година. Димитров и Механджийски през миналата година бяха втори в турнира, тази година явно наистина възрастта си показа предимството. Затова пък Манол Янев стана най-добър състезател“, заяви президентът на ВК Арда Милко Багдасаров.

 

 

 

Оспорвани битки маше и при най-малките състезатели по плажен волейбол (тези на възраст до 10 г.), които вървяха успоредно с двубоите при юношите и девойките. Участието на малчуганите бе атракцията на турнира.

 

Най-високо на почетната стълбичка се изкачиха Милко Багдасаров-младши и Мартин Карабашев. Двамата са наследници на шефа на ВК Арда Милко Багдасаров и на треньора в клуба Елин Карабашев. Втори са братята-близнаци Тонкови, а трети се наредиха Марти Татаров и Иво.

 

Фотогалерия от турнира в Кърджали вижте тук.
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Национален турнир по плажен волейбол за юноши и девойки под 20 години
Коментари
Други новини