Дамите на България отново не дадоха гейм


Дамите на България отново не дадоха гейм
Доби Рабаджиева отново е най-резултатна за България
24-06-2012 20:05 | Тодор Димитров

Избраничките на Марчело Абонданца се задържаха на терена само 80 минути, за да затворят мача с Швейцария

 

Волейболните ни националки записаха девета поредна победа в тазгодишното издание на Европейската лига. В мач от група В избраничките на италианския селекционер Марчело Абонданца се справиха в три гейма за 80 минути с домакините в швейцарския град Фрибург. Лъвиците взеха отделните части с 25:11, 26:24 и отново 26:24.

 

В този двубой бе дадена почивка на голяма част от титулярките като Страшимира Филипова и Емилия Николова, а Елица Василева и разпределителката Диана Ненова влизаха за малко през втория и третия гейм. Към тях трябва да прибавим и контузената Ева Янева, която се възстановява в България. По този начин експерименталният състав даде сериозни шансове на аутсайдера в групата Швейцария да играе доста равностойно, като във втория и третия гейм водеше в резултата дълго време. В крайна сметка обаче класата си казваше думата в заключителните минути.

 

Добриана Рабаджиева направи 22 точки. Тя имаше и 58 процента успешна атака. Христина Русева завърши с 12 точки, а с една по-малко Мария Каракашева.

 

В края на следващата седмица е последния турнир във френския град Метц, но той е само за протокола, тъй като е ясно дори и крайното класиране в групата.

 

Подробна статистика от ЦЕВ може да видите тук


Тагове: ЕЛ 2012 Ж, Добриана Рабаджиева
Коментари
няма мачове
Други новини