Камило Плачи: Вторият гейм можеше да бъде ключа в този мач


Камило Плачи: Вторият гейм можеше да бъде ключа в този мач
Снимка: cev.lu
28-09-2013 21:46 | Ани Колева

Не трябва да съжаляваме, а да се подготвим по най-добрият начин за двубоя за бронзовите медали, заявява селекционерът на националите


Селекционерът на мъжкия национален отбор на България Камило Плачи заяви след загубата от Италия с 1:3 на полуфинала на Европейското първенство по волейбол в Полша и Дания, че отборът ще направи всичко възможно да се вдигне и да се бори за бронзовите медали в спора за третото място:

 

„Отборът на Италия спечели, защото показа още един път, че е по-готов за този вид мачове. Защото опитът, който играчите на италианският отбор събират през годината в местното първенство и различни купи е голям и се вижда на игрището. И ние лека полека трябва да се приближим до това ниво, за да може да играем успешно тези мачове. 

 

Не успяхме да задържим нивото от първия гейм, защото нашето ниво беше много добро, а Италия игра много лошо. Впоследствие съперникът ни направи една много важна смяна. С включването на Пароди те успяха да регулират посрещането и започнаха да играят много по-добре. Вторият гейм можеше да бъде ключа в този мач. Но не бяхме достатъчно добри да поведем с 2:0 гейма..

 

Който губи на полуфинала, така или иначе е разочарован. Винаги остава горчилка. Сега ще мислим за следващия мач, да се възстановим психически и физически. Трябва добре да помислим как ще изиграем двубоя със Сърбия. Не трябва да се съжалява, а да се подготвим по-най-добрия начин за спора за бронзовите медали“.

 


Тагове: Камило Плачи, България национален отбор мъже, Европейско първенство 2013 мъже, Италия национален отбор мъже
Коментари
Други новини